เมื่อวันที่ 17 กรกฎาคม 2565 นายเฉลิมวุฒิ ทองเสน และนายปัณณวิชญ์ อาจนาวัง นิสิตเภสัชศาสตร์ชั้นปี 4 ร่วมเป็นวิทยากรในเรื่องโทษของบุหรี่ บุหรี่ไฟฟ้า และการให้บริการเลิกบุหรี่ของร้านยามหาวิทยาลัย ในงานประชุม  “ผู้นำนิสิตร่วมสร้างเสริมมหาวิทยาลัยสุขภาวะ ปลอดบุหรี่และสิ่งเสพติด” จัดโดยกองกิจการนิสิต มหาวิทยาลัยมหาสารคาม ณ ห้องประชุม 1 อาคารพัฒนานิสิต กองกิจการนิสิต ซึ่งเป็นกิจกรรมที่มหาวิทยาลัยจัดขึ้นเพื่อดำเนินงานมหาวิทยาลัยปลอดบุหรี่อย่างต่อเนื่อง โดยเป็นการสร้างความตระหนักและเสริมทักษะการให้บริการเลิกบุหรี่ รวมถึงให้ผู้นำนิสิตแต่ละคณะมีส่วนร่วมในการออกแบบกิจกรรม ซึ่งจะสนับสนุนให้มหาวิทยาลัยปลอดบุหรี่และสิ่งเสพติดอย่างยั่งยืน

On 17th July 2022, two 4th year pharmacy students (Mr. Chalermwut Thongsan and Mr. Pannawit Artnawang) were invited to be speakers about harm from tobacco products including electronic cigarettes and smoking cessations services in University Pharmacy in the conference “Student Leaders’ Collaborations for Health Promotion and Smoking and Substances Free University” at the Student Development Building, Mahasarakham University.

This conference was held to serve the Smoke Free University policy and also  supported the substances free community. The participation of the student leaders would be valuable parts for achievement of sustainable Smoke Free University.